IoT-nyt

Hvordan kan IoT-teknologi skære en ordentlig luns af driftsomkostninger og energiforbrug

– og starte en bæredygtig cirkel for optimering af dine ejendomme?

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan IoT-teknologi kan bruges til at opsamle data til dokumentation, hvis dine ejendomme skal bæredygtighedscertificeres, fx efter DGNB BIU-ordningen. Men er du opmærksom på, at de opsamlede IoT-data også kan bruges til løbende optimering af dine ejendomme?

Med indsigt i data får du et langt bedre beslutningsgrundlag at optimere ud fra – det er nemlig slut med fornemmelser, gætterier og gennemsnitsbetragtninger. I stedet sidder du med et faktabaseret beslutningsgrundlag, baseret på reelle data – data fra lige præcis din ejendom.

Samtidig er det nemt at eftermontere de små, batteridrevne IoT-sensorer i eksisterende bygninger.

IoT skærer ofte 15-40 % af driftsomkostninger og energiforbrug

Når vi her hos evenIoT arbejder med IoT-løsninger til eksisterende bygninger, er det ikke ualmindeligt at opleve, at brugen af IoT-sensorer og -aktuatorer skærer 15-40 % af driftsomkostninger og energiforbrug.

Hvor du tidligere kun havde overblik over det samlede forbrug af el, vand og varme for hele ejendommen under et, kan et skift til IoT-målere nu give indsigt i forbruget som et individuelt forbrug pr. lejlighed.

Noget andet, der er med til at æde driftsomkostninger, er muligheden for forebyggende og forudsigende vedligeholdelse, og advisering ved utilsigtede hændelser.

Forebyggende vedligeholdelse sparer dyre reparationer

Har du styr på indeklima, ventilation og luftfugtighed i dine ejendomme? Lad IoT-sensorer indsamle data, du kan bruge til lys-, vand- og varmestyring og til at monitorere indeklima, ventilation og luftfugtighed – i stedet for først at opdage fugten, når skimmelsvamp gør opmærksom på problemet.

Med de indsamlede data kan du hele tiden holde øje med tilstanden og sundheden i dine ejendomme og undgå stigende forsikringspræmier og dyre ekstraregninger.

Utilsigtede hændelser: Stands ulykken og kom i gang med førstehjælp med det samme

Der er intet godt at sige om utilsigtede hændelser. Det værste ved dem er, at de er utilsigtede: du ved aldrig, hvornår uheldet er ude. Hurtig reaktion og indsats er som regel afgørende for at begrænse skadens omfang. Men det kræver jo lige, at du har opdaget uheldet…

IoT-sensorer er en effektiv sladderhank. De overser ikke noget, og de råber med det samme vagt i gevær, hvis der sker noget uforudset.

I mange af vores IoT-løsninger nøjes vi i øvrigt ikke med at lade IoT-sensorer overvåge og sladre, vi indbygger også omgående førstehjælp i form af intelligens og automatik: Registrerer en sensor fx, at der er gået hul på et vandrør, bliver der slået alarm med det samme, og der bliver automatisk lukket for vandet.

IoT starter en bæredygtig cirkel for optimering af dine ejendomme

Med IoT optimerer du forebyggende vedligeholdelse af dine ejendomme. Det er med til at reducere antallet af utilsigtede hændelser. Skulle uheldet alligevel være ude, bliver der slået alarm med det samme – og måske ovenikøbet sat gang i omgående førstehjælp.


Seneste nyheder

evenIoT Blogindlæg – frivillig bæredygtighedsklasse

Den frivillige bæredygtighedsklasse og IoT

Bygherrer vil i fremtiden stille krav om certificeringer, og du kan lige så godt komme i gang nu. Bæredygtighed skal dokumenteres for ikke bare at være flotte ord. Både i byggeprocessen og for det færdige byggeri.