Model Smart Construction

Smart Construction

Optimér arbejdet på byggepladsen med IoT

Udnytter du ressourcerne optimalt på byggepladsen? Har du styr på maskiner og materiel – hvor de er, og hvornår og hvor ofte de er i brug? Eller skrider tidsplanen på grund af uforudsete faktorer som reparationer, lækager og temperaturudsving?

Bedre projektstyring med IoT

Med IoT-løsninger til byggeriet kan du planlægge byggeprocessen ud fra data og overvåge og styre forhold som temperatur og luftfugtighed, der påvirker jeres arbejde. Fx kan IoT-sensorer måle, hvornår betonen er tør, så du kan sikre rigtige forhold, inden I arbejder videre. IoT-sensorer kan også overvåge faktorer som grundvandstigninger, vibrationer og lækager, så du kan identificere risici og være på forkant. 

IoT optimerer arbejdet på byggepladsen

Med IoT kan du optimere og automatisere processen på byggepladsen, så du sparer ressourcer, øger effektiviteten og undgår nedetid. Helt konkret kan du med IoT tracke personer, maskiner og materiel og styre og overvåge fx strøm, luftfugtighed og temperatur og få en identifikation af risici, der kan føre til produktionsstop. Ikke nok med det, giver IoT dig værdifulde data, du kan udnytte til dit næste byggeprojekt.


Overvågning og bedre udnyttelse af maskiner og aktiver med IoT-sensorer

Når du har IoT-sensorer placeret på dine maskiner, får du data om maskinens tilstand og hvordan den er i brug. Det gør, at du kan optimere logistikken af maskinerne, fordi du ved, hvilke maskiner der er i brug, hvor ofte de bruges og hvornår – og du kan altid tracke, hvor maskinerne er og på den måde sikre mod tab og tyveri.

De data, du får fra IoT, giver dig også overblik over maskinernes ydeevne, og hvornår maskinerne skal til reparation. IoT-sensorene hjælper dig på den måde med at styre vedligehold og ydeevne, så du reducerer nedetid og reparationsomkostningerne.


Den frivillige bæredygtighedsklasse – og andre bæredygtighedscertificeringer

Kravene til byggebranchen om at blive digital og grøn er voksende. Bæredygtighedscertificeringer bliver et konkurrenceparameter, og du risikerer at blive valgt fra, hvis du ikke er certificeret.

Den frivillige bæredygtighedsklasse forudsætter, at du måler og dokumenterer ressourceanvendelse på byggepladsen for at reducere fx energi- og vandforbrug. Her kan IoT-teknologi spille en væsentlig rolle ved automatisk at indsamle data og levere rapporter over ressourceforbruget fra alle dele af byggeplads og skurby.

Læs blogindlægget her

Også til DGNB-certificeringen kan du opnå point gennem IoT, fx ved forebyggelse af støj og støvemissioner.

Få en komplet IoT-løsning og optimér byggeprocessen

Uanset hvilke udfordringer du står med, kan vi skræddersy en komplet IoT-løsning, der matcher dine behov og optimerer arbejdet på byggepladsen. Med en komplet IoT-løsning fra evenIoT kommer du nemt i gang og får en simpel platform, der hurtigt giver et overblik, du kan handle ud fra.

Sådan arbejder vi med IoT-løsninger
Smart construction med IoT

evenIoT e-bog – Trends i byggebranchen

5 årsager til, at du skal digitalisere byggepladsen

Hent vores e-bog og bliv klogere på, hvilke fordele IoT på byggepladsen giver dig og din virksomhed.

Download e-bogen her

Kom i gang med dit IoT-projekt i dag

Vil du optimere dine byggeprojekter og udnytte ressourcerne optimalt? Så er det på tide, du kommer i gang med IoT.

Du finder os her