IoT-enheder

Få data og monitorér med trådløse IoT-enheder

IoT kan løse og forudse mange problemstillinger og give dig nyttig viden. For at arbejde med IoT-teknologien kræver det, at du opsætter IoT-enheder i det miljø, du vil indsamle data fra eller kobler IoT-enheder på de fysiske ting, som du ønsker at monitorere.

Når vi taler om IoT-enheder, så mener vi både de sensorer, der måler og indsamler data og de enheder (I/O-moduler), der sætter gang i en konkret handling.

IoT-sensorer til dit behov

Der findes et hav af forskellige IoT-sensorer, som indsamler mange former for data. Det kan være sensorer, der måler alt fra energiforbrug til temperaturer, fugt, lækage, afstande, tryk, bevægelser, aktivitetsniveau og meget mere.

Men hvilke IoT-sensorer skal du vælge? Det afhænger selvfølgelig af, hvilke data du gerne vil samle, hvad du vil opnå med din IoT-løsning, hvor og i hvilket miljø sensorerne skal placeres. Der er fx forskel på, om dine sensorer skal placeres på værktøj, maskiner, bestemte områder af et lokale eller bygning eller på pumper eller målere til lyd, lys, vand og varme.

Sæt gang i handlingerne med IoT-enheder

Udover at IoT-sensorerne opsamler data, gør de som sådan ikke noget – det er nemlig ikke sensorerne, der sørger for at regulere temperaturen, slukke lyset eller lignende. Derfor har nogle IoT-enheder også aktuatorer (ofte et I/O-modul) – og det er de enheder, der udfører en bestemt handling på baggrund af de opsamlede data. Helt kort siger vi, at sensorerne sætter skub i processen, mens aktuatorerne handler på det.

Selvom vi opdeler IoT-enhederne i sensorer og aktuatorer, kan det også være den samme enhed, der har begge funktioner.


Trådløse, batteridrevne IoT-enheder

Stort set alle vores IoT-enheder er trådløse og batteridrevene. Fordelen ved det er, at der ikke er begrænsninger for, hvor dine enheder kan placeres. Det betyder, at du har mulighed for at måle og styre lige det, du har behov for. Samtidig er det nemmere, hvis du skal arbejde med mange IoT-enheder, fordi hver enhed virker med batteriet frem for at trække kabler til alle enheder og koble dem på elnettet – det gør altså din IoT-løsning mere fleksibel, og gør det hurtigere at komme i gang.Vælg de rigtige IoT-enheder

Hos evenIoT hjælper vi dig med at finde de IoT-enheder, der matcher din virksomheds behov. Med en komplet IoT-løsning hos evenIoT sørger vi også for konfigurationen og installationen af dine IoT-enheder, så de understøtter dit IoT-projekt.

Kontakt os