IoT-nyt

IoT-sensorer gør byggepladsen intelligent

Skal du i gang med at digitalisere byggeprocessen? Det kan være en jungle at finde ud af, hvordan du kommer i gang og finder de løsninger, du skal gå med. Et nemt sted at starte digitaliseringsrejsen er ved hjælp af IoT-sensorer.

IoT (Internet of Things) handler kort sagt om at gøre fysiske ting eller bygninger intelligente ved at koble dem til et online netværk. Måden, det sker på, er ved at udstyre de fysiske ting med IoT-sensorer. På en byggeplads kan det fx være maskiner, pumper, containere eller målere, der overvåger og regulerer ventilation, temperaturer, vand, energiforbrug eller lignende.

Forstil dig, at du har fuld kontrol over hele byggeprocessen og jeres materiel, mens I arbejder, og at du kan forudse uheld og nå at agere, før det egentlig bliver til uheld. Dét kan IoT-sensorer på byggepladsen hjælpe dig med.

Med IoT-sensorer som en del af byggeprocessen opsamler du data og kan fx:

  • Måle og styre temperatur og luftfugtighed der har betydning for jeres arbejde fx, kan du måle om betonen er tør, før I arbejder videre
  • Overvåge vibrationer og grundvandsstigninger og kontrollere at grundpumpen fungerer optimalt
  • Forudse lækager og utætheder fx i konstruktionen
  • Holde styr på vand- og energiforbrug
  • Tracke personer, maskiner og materiel, så I fx optimerer logistikken, overvåger slidtage eller undgår tyveri
  • Måle og dokumentere ressourceanvendelse på byggepladsen og derved opfylde kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse1

Vil du vide mere om, hvordan du kan optimere din byggeproces og bygge mere bæredygtigt med IoT-sensorer? Tag fat i Dennis Franklin på telefon 4422 5226 eller mail deh@makenet.dk og få hjælp til at komme i gang.


Seneste nyheder

evenIoT Blogindlæg – frivillig bæredygtighedsklasse

Den frivillige bæredygtighedsklasse og IoT

Bygherrer vil i fremtiden stille krav om certificeringer, og du kan lige så godt komme i gang nu. Bæredygtighed skal dokumenteres for ikke bare at være flotte ord. Både i byggeprocessen og for det færdige byggeri.